Zet uw smartphone in portretmodus
om onze site correct te raadplegen, bedankt!

FAQ

HiPRO is een nieuw merk binnen de verse zuivelcategorie dat door Danone in juni 2021 is gelanceerd. Deze heerlijke nieuwe producten zijn hoog in proteïne, bevatten 0% vet, 0% toegevoegde suikers en zijn verkrijgbaar in cupjes en flesjes.

Het assortiment bevat houdbare hoog in proteïne drinks van 300 ml (chocolade- & vanillesmaak), Skyr stijl cupjes van 160g per stuk (bosbes & pindakaas- en banaansmaak) en verse zuiveldrinks van 300g (aardbei- en framboossmaak & vanille- en cookiessmaak)

HiPRO is ontwikkeld voor alle Nederlanders die sporten en bezig zijn hun eigen doel te bereiken, hoe groot of klein die ook zijn. Deze ‘pro-amateurs’ sporters kunnen wel een duwtje in de rug gebruiken. Proteïne draagt namelijk bij aan de groei en instandhouding van de spiermassa. En dat met een lekker smaakje!

Eenvoudig gezegd is een eiwit (of proteïne) een macronutriënt – een essentiële voedingsstof die deel uitmaakt van een evenwichtige voeding. Samen met koolhydraten, vetten en hydratatie behoort het tot de vier pijlers van onze voeding. In de sportwereld is het je waarschijnlijk opgevallen dat er veel nadruk ligt op het berekenen van de hoeveelheid eiwitten die we dagelijks consumeren. Proteïnen dragen namelijk bij aan de groei en instandhouding van de spiermassa. Daarom heb je het nodig als je hard traint.

Als atleet of hevige sporter is jouw dagelijkse eiwitbehoefte hoger dan die van de algemene bevolking, afhankelijk van de intensiteit en het type van de training. En daarom kunnen voedingsmiddelen met een hoog eiwitgehalte gunstig zijn als onderdeel van een gevarieerd en evenwichtig dieet.

Whey Protein zijn proteïnes die van nature aanwezig zijn in melk en yoghurt. Whey Protein bevatten, zoals de meeste dierlijke eiwitten, de 9 essentiële aminozuren waaronder BCAA’s.

BCAA’s zijn onmisbaar voor fanatieke sporters. De afkorting BCAA staat voor Branched Chain Amino Acids, beter bekend als de vertakte keten aminozuren. Het gaat daarbij om de 3 essentiële aminozuren: leucine, valine en isoleucine. Deze aminozuren kunnen niet door het menselijk lichaam worden geproduceerd en moeten daarom door voeding worden ingenomen. Dit is belangrijk voor het herstel van de spieren.

Wat is het verschil tussen proteïnes en BCAA’s?
Eiwitten zijn samengesteld uit 20 verschillende aminozuren, waarvan er 9 niet door het menselijk lichaam kunnen worden aangemaakt en door de voeding moeten worden voorzien. Ze worden essentiële aminozuren genoemd, bestaande uit de 3 essentiële aminozuren (leucine, valine en isoleucine). De rol van BCAA’s in de spierfunctie is bekend en is essentieel bij krachtsport. Met name Leucine speelt een rol in de anabole signalering en is in staat om de spiereiwitsynthese te initiëren.

HiPRO is gemaakt van melk en bevat dus van nature lactose. Echter, dankzij de levende fermenten kan yoghurt (en zuivelspecialiteiten zoals HiPRO) geconsumeerd worden door de meeste mensen die moeilijkheden hebben om lactose te verteren. Omdat HiPRO een dikke, uitgelekte yoghurt is, bevat het nog minder lactose dan gewone yoghurt.

De HiPRO verse zuiveldranken zijn lactosevrij vanwege de lactase die is toegevoegd.

Wij raden te allen tijde aan om een voedingsdeskundige raad te plegen voor meer details.

Ja, u kunt HiPRO elke dag consumeren als onderdeel van een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl. Het voedingscentrum raadt aan om tussen de 300g en 450g melkproducten per dag te consumeren. HiPRO producten maken deel uit van deze aanbeveling.

HiPRO kan door zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven worden geconsumeerd als onderdeel van een evenwichtige en gevarieerde voedingsstijl. Als je meer vragen hebt, aarzel dan niet een arts te raadplegen.

HiPRO kan door iedereen geconsumeerd worden. Let er wel op dat HiPRO drinkflessen zijn ontwikkeld voor volwassenen en dat ze een hoog proteïne gehalte bevatten. Bovendien worden alle HiPRO producten niet aanbevolen voor kinderen jonger dan 3 jaar.

Diabetes kan verschillende vormen en intensiteiten hebben, dus het is moeilijk om een antwoord te geven. Daarom raden we aan dit met een arts of diëtist te bespreken.

Ja, bijna alle HiPRO producten zijn geschikt voor vegetariërs. Alleen de HiPRO proteine mousses zijn niet geschikt voor vegetariërs.

De producten zijn niet geschikt voor veganisten, omdat de producten op basis van melk zijn geproduceerd.

De houdbare HiPRO producten en de producten in cupjes (bosbes en pindakaas banaan) zijn gegarandeerd glutenvrij. Voor de twee verse zuiveldranken kunnen er echter sporen van glutenbevattende granen zijn. Dit komt omdat de drinkrecepten in een fabriek worden gemaakt die ook granen gebruikt in andere recepturen, in tegenstelling tot de fabrieken die de recepten in cupjes produceren.

Op dit moment is het materiaal van de verpakking van de HiPRO producten niet recyclebaar. Wij zijn bezig om naar andere alternatieven te kijken om deze verpakkingen recyclebaar te maken.

We zijn voortdurend bezig ons assortiment te ontwikkelen. Aarzel niet om jouw mening met ons te delen en te laten weten wat je in de toekomst graag zou willen zien in het assortiment. We zijn benieuwd naar jouw feedback!